Sabaaydi®-Chakra Kruidenstempel massage

SABAAYDI®-Chakra Kruidenstempel massage

Chakra is een woord uit het oude Sanskriet en het betekent wiel of rad.
Je moet het voorstellen als een verbinding tussen het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Je hebt in je fysieke lichaam zeven hoofd chakras en een heleboel kleinere chakras, het zijn energie punten waar de energie doorheen stroomt. Hiermee neem je informatie in je op en laat je ook weer heel wat los.
Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet altijd even leuk zijn. De manier waarop je ermee omgaat bepaalt of zo’n gebeurtenis een blokkade zal worden. Een blokkade houdt in dat een chakra niet meer open en in beweging is zoals het eigenlijk hoort. Omdat je chakra niet meer in beweging is en de energie niet meer vrijelijk kan stromen, raakt het als het ware verstoord. In het begin merk je daar misschien niet zoveel van, maar op de lange duur kan dat voor lichamelijke en geestelijke problemen gaan zorgen.
Ik zal een voorbeeld geven;
Wanneer de derde chakra, de maag, geblokkeerde is en dit een lange tijd aanhoudt zonder dat er aandacht aan word geschonken, dan is de kans groot dat er op een gegeven moment maagklachten gaan optreden. Op het geestelijke vlak houd dit in dat je wilskracht en doorzettingsvermogen steeds minder worden. Als je vijfde chakra, de keel, geblokkeerd is kun je na verloop van tijd problemen krijgen in het keelgebied, b.v het wegvallen van je stem. Als je leert om je meer te gaan uitten en te communiceren, komt de 5e chakra weer in beweging.

Behandeling:
Deze massage bestaat uit het leggen van warme kruiden op de chakrapunten, tijdens de behandeling wordt er een visualisatie gegeven en gelijktijdig worden de chakra-punten op de voet gestempeld. Samen met een voetreflexmassage.

Uitwerking:
Elk kruid is speciaal afgestemd op de chakra. Zowel het zakje wat op het lichaam ligt als de stempel waarmee gemasseerd wordt. Dit geeft een diepe balans. Door deze combinatie kunnen blokkades opgeheven worden, waardoor de energie beter gaat stromen. Door met chakras aan de slag te gaan, krijg je inzicht in jezelf, en jij alleen bepaalt je eigen groeitempo.

Bij contra-indicaties ga ik niet masseren alleen met toestemming van u arts.